HUSKEREGLER FOR WEB REDAKTØR
I REGIONENE I SENIORDANS NORGE

Hvem skriver vi for?

En viktig huskeregel når vi skriver på hjemmesidene er at vi skriver for medlemmer og potensielle medlemmer. Ta utgangspunkt i at leseren antakeligvis ikke vet like mye om temaet du skriver om som du selv gjør, og jobb ut fra det. Bruk et språk som er forståelig også for de som har lite kjennskap til seniordans.

Ditt ansvar som redaktør

Som redaktør er det din jobb å holde siden oppdatert med kommende aktiviteter og artikler som forteller hva som foregår regionalt og lokalt.

Skriv for nett

Å skrive på nett er litt annerledes enn å skrive for papir. Tålmodigheten til brukerne er kortere, og siden det er mer slitsomt å lese på en skjerm enn å lese i en avis, er det viktig at tekster ikke er lengre enn nødvendig. Her er noen tips til hvordan du kan optimalisere tekstene for nett:

Skriv korte artikler.

Artiklene bør være kortere enn de ville vært om de skulle vært på trykk i for eksempel avis. Bruk avsnitt, punkter og mellomoverskrifter – dette vil gjøre at teksten ser mer lett leselig ut, og leseren vil ikke bli skremt bort.

Les korrektur.

Vær påpasselig med ikke å ha skrivefeil i tekstene. Det er flaut og ser ikke bra ut.

Bruk bilder for å bryte tekst.

En fin måte å lage avbrekk i en tekst som blir litt lang, er å putte inn bilder innimellom. Leseren får en pause, og det ser mer innbydende ut.

Bruk av bilder

Enhver som publiserer bilder eller andre personopplysninger på nettet må forholde seg til Personopplysningsloven. Personopplysningsloven skiller mellom situasjonsbilder og portrettbilder. Situasjonsbilder krever ikke samtykke ved publisering, men det krever portrettbilder.

Et situasjonsbilde viser en aktivitet eller situasjon der personene på bildet er mindre viktig enn hovedinnholdet i bilde. F eks hvis du tar bildet av lokalet hvor dere danser er det ikke viktig hvem som gikk forbi da bildet ble tatt.Et portrettbilde viser en bestemt person eller en bestemt gruppe personer. Hvis du ønsker å publisere et slikt bilde, er du nødt til å innhente uttrykkelig samtykke fra personen(e) på bildet. Årsaken er at de som blir avbildet kan oppleve ulemper eller ubehag ved å være avbildet på Internett.

En god regel er alltid å spørre om samtykke når det er personer på bildene.

Lykke til

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)