har 12 registrerte dansegrupper
Gruppe/Navn
Kontaktperson
Region
Fåberg Seniordans
Region Gudbrandsdal
Gausdal Seniordans
Region Gudbrandsdal
Lesja og Dovre Seniordans
Region Gudbrandsdal
Seniordans Lom
Region Gudbrandsdal
Go`foten - Øyer Seniordans
Region Gudbrandsdal
Ringebu Seniordans
Region Gudbrandsdal
Sel Seniordans
Region Gudbrandsdal
Seniordans Lillehammer
Region Gudbrandsdal
Skjåk Seniordans
Region Gudbrandsdal
Sør-Fron Seniordans
Region Gudbrandsdal
Tretten Seniordans
Region Gudbrandsdal
Vågå Seniordans
Region Gudbrandsdal
Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)

Stor interesse for gresk dans i Vågå.

Rundt femti personar hadde samla seg på Vågåmo skule for å  utveksle gresk og norsk kultur innan spel, dans og song, krydra med rømmegraut og spekemat. Seniordansegruppa i Vågå med Eli Strand og Frøydis Schjølberg som primus motorar var arrangør for både kvelden og to danseøkter med gresk dans på dagtid på Frivilligsentralen.

Dei to aktive pensjonistane hadde lykkast i å få den greske profesjonelle dansaren og musikaren Panayiotis Mavropoulus til Vågå for å halde kurs for seniordansarane i gresk dans. Dei hadde møtt Mavropoulus tidlegare på seniordansetur i Hellas. Da dei høyrde at han skulle ein tur til Fredrikstad var dei raske til å spørja om han ikkje også kunne ta turen til Vågå. Svaret vart JA.

Panayiotis Mavropoulus fortel at han har vore i alle dei skandinaviske landa etter invitasjon frå nasjonale danseorganisasjonar, men det er fyrste gongen han er i Vågå. Han er imponert over bygda og naturen, og tykkjer dei unge er priviligerte som får vekse opp her.

Lørdag 8. oktober reiste 40 dansere på seniordansetur til Kypros. Med Solveig Englund som grei og dyktig reiseleder kom vi trygt fram til et flott hotell i Pafos by.
Med danselederne Borghild og Magne Sørøy hadde vi dans hver dag. De var inspirerende og dyktige så det ble mange artige dansetimer til sammen.
Vi danset både vanlig seniordans og rounds. Ellers kunne vi bli med på utflukter eller bare nyte sol og varme ved bassenget og i sjøen, med 30 grader pluss hver dag.
Vi hadde to fine uker hvor vi kunne slappe av, spise god mat og lade batteriene til vinteren. At vi kunne føle oss trygge, fikk vi også erfare da en av oss mista lommebok med 260 euro, som neste dag lå i resepsjonen.
En trivelig tur med trivelige dansere.

Dansehilsen fra Kari Dehs Austrem

Veret var så dårleg som det kunne vera, striregn, men det stoppa ikkje seniordansarane.

Med regnklede og passande sko gjekk dansen på parkeringsplassen til Moskusgrillen, like ved E6.

Publikum sat inne på kafeen.

http://www.vigga.no/nyheter/2016/08/29/Trassa-regnv%C3%AAret-for-dansen-13252724.ece
 (klikk på linken så får du se Malembe,regndansen)  

Artikkel fra GD den 9. august 2016
skrevet av
Erik Børresen, GD

 

Bente og Kjell Magne Aasen har satt i gang et stort prosjekt. Denne høsten skal de få hele dalen med på stafett i seniordans.

Når paret, som er svært engasjert i seniordans, sitter foran TV-en om kveldene eller i bilen på veg et sted, klekker de ofte ut nye og store planer for hvordan de skal få flere seniorer til å danse.

Det nye nå er dansestafett gjennom Oppland, som skal rulle og gå denne høsten. 15. august skal den starte på Lillehammer. 3. september avsluttes den samme sted.

I løpet av de tre ukene skal stafetten innom Øyer, Tretten, Ringebu, Sør-Fron, Sel, Lesja/Dovre, Skjåk, Lom, Vågå, Nord-Fron, Gausdal og Fåberg.

– Det skal bli veldig moro, sier de to med brede glis.

Fotograf Thomas Tangen/Norddalen.

Sel, Vågå, Lesja og Dovre seniordans hadde dansetreff på Sel 26. april.
Øvinga til dansestafetten som skal gå i heile Oppland i august, har starta.

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)