Seniordans, hva i all verden er det? Noen som tar noen forsiktige skritt på dansegolvet og synes det er greit å komme på en ukentlig dans med likesinnede?
Ja, kanskje det også. Men seniordans er noe mye, mye mer. Den gir utfordringer på alle områder: bedrer fysikken, den mentale tilstand og framfor alt: den bygger sosiale nettverk! For hva kan en danseform være som har fenget over 12 000 personer her i Norge og gått som en farsott over det ganske land – uten en eneste kampanje. Bedre forebyggende helsearbeid finnes neppe! Hva er det som gjør seniordans så attraktiv?

Det er selve dansen med alle dens variasjoner! Men også det sosiale livet den fører med seg. Her kan du gå uten partner, danserne markeres som rød eller blå. Du får utfordret din konsentrasjonsevne, du får bedret din fysikk og din mentale tilstand.
Du behøver ingen forkunnskaper for å bli seniordanser. Velutdannede danseledere sørger for god og lettfattelig instruksjon tilpasset målgruppen, og her finnes ingen prestasjonskrav. Her er trivsel og glede langt viktigere, smilet og latteren er aldri langt unna..
Seniordans Norge (SN) gjør en stor og samfunnsnyttig jobb. Organisasjonen har et profesjonelt utdanningssystem for danseledere som gjør det mulig å gi likt tilbud over hele landet. I seniordans har folk i alle aldre funnet en aktivitet og en samværsform som også internasjonalt har fått høy anseelse med sitt lavterskeltilbud.
Inaktive har kommet opp av sofaen, de med ensomhet og depresjon har fått et tilbud de med all tydelighet verdsetter. SNs målsetting er at alle kommuner i landet skal få tilbud om seniordans innen 2014.
Det er vi godt i gang med, takket være midler fra Gjensidigestiftelsen. Kommunene er i ferd med å komme på banen. Ikke minst finner de det verdifullt å få et fullt ferdig system og opplegg i det forebyggende helsearbeid når den nye samhandlingsreformen skal settes ut i livet.
For bonusen ved å danse? Friskere, sprekere og gladere eldre som sparer samfunnet for millioner ved utsettelse av sykehjems behov og offentlig omsorg. 

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)