Seniordans Norge innstiller alle kurs og arrangementer i egen regi tom. 10. aug. 2020.

Det henstilles til regioner og lokallag å ta hensyn til reglene fra Folkehelseinstituttet som gjelder til enhver tid.
Reglene endrer seg fra dag til dag.

Styret i Seniordans Norge

GLEDE I LEIREN:

Fra venstre: Toril H.Solum, Turid Haaland, Per Haarr, Randi A. Grønbakken, Ragnar Spiten, Bjørg Kolltveit, Ruth Flaaten, Olav Guldberg og Karny Holm.  

Seniordanserne på Mjøstreff danset seg til en million!

Av Bjørg Kolltveit

Det var ikke mye tvil i Bent Høies utsagn da han for første gang bivånet norsk seniordans ved det store Mjøstreffet i april 2014:

Dette var folkehelse på sitt beste!

Der og da, midt på dansegolvet i den store Neshallen foran 338 seniordansere, slo helseminsteren armene ut og kunngjorde: dette var så bra som forebyggende helsetiltak, at nå fortjener seniordansen å komme inn i den nye Folkehelsemeldingen!

Nå har statsråden vist at han står for sine ord: ikke bare har Seniordans Norge fått en bred plass i den nye Folkehelsemeldingen, men vi er også belønnet med en pott på en million kroner! Uten å ha søkt!

At helseminister Bent Høie og statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg trivdes sammen med seniordanserne, er det lite tvil om.

 

Umiddelbart etter treffet, mottok undertegnede (som kommunikasjonsmedarbeider), en entusiastisk takk for sist og lykkeønskninger om videre utvikling og framgang for norsk seniordans.

Og at de dyktige arrangørene av Mjøstreff 2014 hadde stor ære av denne reaksjonen, er det ingen tvil om. Deltakerne formidlet en danse- og livsglede som beviste at seniordans er et kjærkomment og populært aktivitetstilbud. Det gir god helse.

Flere ganger, i flere år har vi i Seniordans Norge vært på offensiven for å gjøre seniordansen kjent. Departementer, forbund og politiske arenaer er blitt oppsøkt. Alltid er vi blitt godt mottatt med anerkjennelse av vårt arbeid.

Blant annet fikk vi 100 000 kroner fra Helsedepartementet etter et besøk.

Størst uttelling av denne oppsøkende virksomhet fikk vi likevel hos Gjensidigestiftelsen. Der fikk vi to millioner kroner til utvikling av norsk seniordans.

Da vi ba om audiens for å fortelle om norsk seniordans hos helseminister Bent Høie, fikk vi følgende overraskende og gledelige tilbakemelding: jeg vil se norsk seniordans !

Det hadde ingen før bedt om.

Og dermed ble det naturlig å engasjere Mjøstreff som representerer sju kommuner rundt Mjøsa og som veteranene Ingrid Kraakevik og Bente Aasen hadde etablert.

 

Ikke lenge etter det vellykkede møtet med helseminister og statssekretær, fikk Seniordans Norge følgende oppfordring fra Helsedepartementet:

Lag et innlegg til Folkehelsemeldingen om norsk seniordans!

Det ble gjort, med etterfølgende positive tilbakemelding: innlegget var riktignok langt, men såpass interessant at de ville forsøke å få det med i sin helhet.

Så ble det stille. Inn til tirsdag morgen 11. mai, samme dag som styret skulle holde sitt første møte i de nye lokalene i Moelv: da kom telefonen fra Helsedepartementet om millionen som var satt opp i det reviderte statsbudsjettet.

At kontorleder Randi Grønbakken mistet munn og mæle ved denne meldingen, sier vel litt om sjokket og overraskelsen. Før gledesutbruddene kom!

Og dermed kunne styret umiddelbart ta del i denne ufattelige gladmeldingen og feire med alkoholfri champagne, bløtkake og flaggvifting.

For dette var det endelige erkjentlighetsbeviset fra det offentlige helse-Norge!

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)