Vi startet året med Nyttårsdans (Seniordans) - 3 dager a 2 ½ times – 5., 6. og 7. januar på Radisson Blu Hotell Norge.

 

Vel 300 seniordansere fra 23 dansegrupper i Hordaland Fylke var representert.

Det var også satt av tid til sosialt samvær ved en kopp kaffe og et par rundstykker. Arrangementet var sponset av Hordaland Fylke.

Deltakerne forteller at det var festlige kvelder med god stemning og folk hygget seg.

Det var Arne Mo, Bjørg Morlandstø, Sigrun Sivertsen og Grethe-Sofie Henne som sto for opplegget. (Se bildet ovenfor)

Straks skoleåret begynte startet vi et samarbeid med Åsane videregående skole om et Sittedansprojekt. I dette prosjektet vil vi undersøke om innføring av sittedans som tema i helse- oppvekstfag kan gi de unge et verktøy til lettere å komme i kontakt med eldre f. eks i eldreinstitusjoner.

I april hadde vi Regiontur for seniordanserne i Hordaland.Mandag 13. april hentet 5 busser folk fra forskjellige steder i Hordaland og satte kursen mot Storefjell. På denne måten var 241 seniordansere samlet og danset i til sammen 12 timer (8 danseøkter a 1,5 time) fordelt på 4 dager. Mange hadde til og med overskudd til å danse om kvelden – enten seniordans eller dans i hotellets dansesal.

Hele perioden hadde vi strålende sol og mange har gitt veldig god tilbakemelding til Per Nerheim, som var reiseleder på turen.  

Under avslutningsmiddagen fikk de 8 danseledere som hadde ledet dansen under hele oppholdet overrakt en symbolsk gave.  Her under ser vi regionleder Betsy Samuelsen og de 8 danseledere.

God markedsføring av seniordansen!

«Her danser 150 seniorer seg i knallform»,slik skriver «Fanaposten» 28. april 2015.

Aslaug Hesjedal leder dansen i Fana Kulturhus

Avisen skriver videre i en artikkel over to sider: «Eldre må skrive seg på venteliste for å delta på vårfest i seniordans» – og avisen skriver rett Nesttunhallen Seniordans (ved Aslaug Hesjedal og Britt Sjong) inviterte alle seniordansere i Hordaland til vårfestmandag 27. april – opp mot 300 ringte for å melde seg på – men dessverre var det kun plass til 150 i det nye flotte Fana Kulturhus på Nesttun.

Sitat Aslaug Hesjedal: «Tenk så heldig vi pensjonister er i dag. Vi kan samles for å danse på en helt vanlig mandag»

Vårfesten var meget vellykket. Det var fin stemning og vi danset meget varierte danser fra de gamle go`e seniordanser til de aller nyeste. Det var Aslaug Hesjedal, Britt Sjong, Borgny Farestveit og Berit Nybø, som byttet på å lede dansen, men vi så nok at mange andre medlemmer i Nesttunhallen Seniordans jobbet flittig bak kulissene med å tilrettelegge, servere kaffe og smørrebrød og sikkert mye annet.

Takk til Nesttunhallen Seniordans for et flott og vellykket treff!  

Oppvisningsringen Region Hordaland hadde oppvisning i anledning Dansens Dager2. mai på Bystasjonen kl. 11.55 - 12.05 og på Festplassen kl. 13.05 - 13.15.

Nedenfor ses et klipp fra oppvisningen på Festplassen. 

9. og 10. juni har Haldis Olsen og regionstyret invitert til danseledertreff.

1. dag for for danseledere som kun har grunnkurs. 2. dag for danseledere som har Nordiske eller ISDC kurs

16. juni har Haldis Olsen og regionstyret invitertalle seniordansere i Hordaland Fylke til sommerdans.

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)